Stærk risikostyring gav få stormskader

Eksemplarisk risikostyring giver genlyd i branchen. Bygningsstyrelsen går gennem orkan uden skader på renomméet.

07.11.2013

Frygt gjort til skamme

Bygningsstyrelsen er forsikringsselskabet Alm. Brands største enkeltkunde. Med ca. 3 mio. forsikrede m2, og godt 100 større og mindre byggepladser, frygtede forsikringsselskabet det værste, da der forrige mandag blev varslet storm med vindstød af orkan. Men frygten blev gjort til skamme, takket være en stærk og engageret risikostyring i styrelsen. Og allerede lørdagen før stormen kunne mæglerchef Claus Japp ånde lettet op, for her lød beskeden fra Bygningsstyrelsen: - Vi er klar med beredskabet.

I tæt dialog med Alm. Brand har Bygningsstyrelsen arbejdet med at få identificeret og minimeret risikoen for skader, øget kvaliteten af bygningsmassen og skabt en kultur, hvor forebyggelse går frem for udbedring.

I kølvandet på mandagens orkan ser det ud til, at arbejdet har båret frugt. Foreløbig har Bygningsstyrelsen kun registreret ca. 20 mindre skader, men de er alle så små, at de ligger under selvrisikogrænsen, og er derfor ikke meldt ind til forsikringsselskabet.

- Jeg får næsten tårer i øjnene over den sublime, forebyggende indsats, som Bygningsstyrelsen har gennemført. Det har været fantastisk at se og mærke deres engagement og omtanke omkring risikostyring og beredskab op til og under orkanen, udtaler Claus Japp.

Brugte anbefalinger aktivt

Et konkret eksempel på forberedelserne er, at Bygningsstyrelsen mandag morgen sendte Alm. Brands anbefalinger om forebyggelse og begrænsninger af stormskader ud til alle styrelsens projektledere og ejendomsansvarlige.

De blev bedt om at stormsikre byggepladser ved at sikre, at stilladser og presenninger var nagelfaste, og at der ikke lå løse genstande og byggematerialer på jorden, der kunne blæse rundt.

- Vi har fået bekræftet, at den risikostyringsmodel som Bygningsstyrelsen med succes arbejder med, virker efter hensigten. Den viden kan vi aktivt bruge i vores arbejde fremadrettet med at få udbredt risikostyring til endnu flere af vores kunder, vurderer mæglerchef Claus Japp.


Vil du vide mere om Bygningsstyrelsens arbejde med risikostyring, så kontakt risikokoordinator Torben Jacobsen på: toj@bygst.dk