Mærsk Bygningen i kobber

17.12.2014

Mens Mærsk Bygningen endnu mangler nogle få meter for at nå sin fulde højde på 75 meter, er arbejdet med at montere facadeelementerne gået i gang i bunden af bygningen.

Elementerne er udført i kobber, og er allerede nu sat op på de første etager, så man kan begynde at danne sig et indtryk af, hvordan den færdige bygning kommer til at se ud. Kobberpladerne er mere end tre meter høje, og har til opgave at skærme bygningen mod sollyset, så det optimale indeklima sikres og der skal bruges mindre energi til afkøling af bygningen.

Mærsk Bygningen har facade i syv retninger, alle med forskellig orientering i forhold til solen. Derfor bliver facadeelementerne bevægelige og drejer i løbet af dagen i forhold til lysindfaldet. Facaden skifter karakter afhængig af tid på dagen, vejret og vinklen, hvorfra bygningen opleves. Samtidig giver det frit udsyn over byens tage, når solen ikke står direkte på.

Der er rejsegilde på bygningen i starten af februar, og monteringen af facadeelementerne forventes færdigt i starten af 2015.