AAU BIOTEK, ny forsknings- & undervisningsbygning

Bygningsstyrelsen har opført en ny 5-etagers bygning med laboratorie- og kontorfaciliteter til Institut for Kemi, Miljø & Bioteknologi, Aalborg Universitet

Sohngårdsholmsvej 49 & 57, 9000 Aalborg Vis placering på kort
  • AAU forfra AAU forfra
  • Indvielse af Biotek Indvielse af Biotek

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Arkitekt
Kjaer & Richter A/S
Landskabsarkitekt
Møller & Grønborg A/S
Ingeniør
Rambøll Danmark A/S
Budget
256,9 mio. kr.
Areal
11.000 m2
I brug
2015

Bygningen rejser sig over resten af campus i Aalborg og markerer med al tydelighed, at nu befinder man sig på Aalborg Universitet.

Bygningen er skabt med den vision, at skabe rum for udveksling af idéer, erfaringer og resultater. Dette nyder de 450 studerende og 110 ansatte dagligt glæde af i form af bygningens åbenhed og transparens.

Laboratorierne i bygningen er opført som såkaldte ballroom-laboratorier. De kan justeres i størrelse med sine flytbare glasvægge grundet det specielle loftdesign fra H. Lüdi + Co. AG, Schweiz, hvor alle installationer og fremføringer føres over installationsloftet og dermed kan tages ned alle steder.

Desuden er bygningen opført med en ringventilationssystem, der understøtter ballroom-laboratorierne i den unikke fleksibilitet og store energibesparelser.

Bygningen blev fuldt overdraget til Aalborg Universitet tilbage i januar 2015 og torsdag d. 26. november 2015 blev der afholdt indvielse af bygningen, som nu kunne ses i fuld funktion. På talerstolen var blandt andre Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, rektor Per Michael Johansen, institutleder for institut for Kemi og Biovidenskab Henriette Giese, Bygningsstyrelsens vicedirektør Kristian Lyk-Jensen og totalrådgiver Lars Bo Brøns Jensen, Rambøll.

Relevante sider