RUC indvier stort, nyt laboratoriebyggeri

19.06.2014

Miljøbiologi, Kemi og Medicinalbiologi. Det er blot nogle af de fag, som RUC’s nye laboratoriebyggeri kommer til at huse. Byggeriet, der bliver indviet den 20. juni, har et samlet budget på 125 mio. kr. og er tegnet af Henning Larsen Architects.

RUC’s nye laboratoriebygning er indrettet med særlige zoner, der inviterer til gruppearbejde og uformelle møder, der gør bygningen særligt egnet til universitetets projektorienterede og tværfaglige undervisningsform. Ligeledes er laboratorierne designet, så de er særligt egnede til at bringe de studerende tæt på RUC’s forskere og forskning.

Universitetsdirektør Peter Lauritzen håber, at den nye laboratoriebygning vil styrke forskningen på det naturvidenskabelige område yderligere:

”Jeg ser meget frem til, at vi nu får de nye laboratoriebyggerier her på RUC, hvor forskere og studerende kan mødes i helt moderne og inspirerende omgivelser. Her vil man kunne mødes på tværs af de forskellige traditionelle naturvidenskabelige fag - fx miljøbiologi og kemi. Mange problemer løses ikke af én faglighed, og derfor tror vi, at den nye laboratoriebygning kan være med til at bringe forskning inden for fx kræft, diabetes og miljøforurening et vigtigt skridt videre,” siger Peter Lauritzen.

Et stort og ambitiøst projekt

RUC’s bestyrelsesformand Christian S. Nissen deltager i indvielsen og ser frem til åbningen af det nye byggeri:

”Det er et stort og ambitiøst byggeri, der skal styrke naturvidenskaben og understøtte tværfagligheden på RUC og det fokus, universitetet har på kvalitet i forskning og uddannelser,” siger Christian S. Nissen.

Klima- energi og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen vil deltage i indvielsen og vil løsne det grønne bånd, som bygningen vil være pakket ind i.

”Den nye laboratoriebygning på RUC er et af de første synlige resultater af de 3 mia. kr. fra globaliseringsreserven, som Folketinget afsatte til forskning og udvikling af universiteternes laboratorier tilbage i 2010. Derfor er det også med stor tilfredshed, at jeg kan indvie RUC’s flotte og topmoderne laboratoriebygning. Den bliver helt central for den naturvidenskabelige forskning på RUC, og den vil være med til at løfte naturvidenskaben på RUC op på et internationalt niveau,” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Den nye laboratoriebygning skal huse flere af Roskilde Universitets naturvidenskabelige fag Molekylærbiologi, Kemi, Medicinalbiologi og Miljøbiologi og vil blive benyttet af Institut for Natur, Systemer og Modeller (NSM) og af Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring (ENSPAC).

Indvielsen finder sted den 20. juni kl. 10-11.30. Det samlede budget er 125 mio., og byggeriet er tegnet af Henning Larsen Architects. Byggeriets bygningsherre er Bygningsstyrelsen, Klima- Energi- og Bygningsministeriet.


Kontaktinformation

RUC: Universitetsdirektør Peter Lauritzen, tlf.: 4674 2066, e-mail: pl@ruc.dk

Bygningsstyrelsen: Presseansvarlig Christian Lietzen, tlf.: 4170 1071, e-mail: cltz@bygst.dk