KU, Institut for psykologi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Renovering af bygningen, der er opført i 1957.

Øster Farimagsgade 2A, 1353 København Vis placering på kort

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Arkitekt
Rørbæk & Møller Arkitekter ApS
Landskabsarkitekt
Lea Nørgaard
Ingeniør
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
I brug
2009

Øster Farimagsgade 2A er opført i 1957, tegnet af arkitekt Kai Gottlob for Københavns Universitet, Biologisk Institut.

Oprindelig er bygningen indrettet med laboratorier og kontorer til forskning. Laboratorier og kontorer vender alle ud mod en midterkorridor og orienterer sig henholdsvis mod Botanisk Have og Øster Farimagsgade. Byggeriet består af en 5 etager høj og 43 meter lang bygningskrop samt en mindre tre etagers buet bygning, der danner forbindelse til Gothersgade 140. På øverste etage af mellembygningen er bygningskernen trukket tilbage, således at der opstår tagterrasser på begge sider af bygningen. Fra terrassen mod syd er der udsigt over Botanisk Have.

Efter renoveringen fremstår bygningen i sit ydre med nye facader opdelt i felter, der respekterer facadens oprindelige rytme, monteret på det eksisterende underlag. Brystninger er nedskåret med 30 cm. i vinduesfag, således at udsynet fra alle arbejdsrum er forbedret.

Nyeste tilgængelighedskrav er opfyldt med elevator, handicaptoilet på etagerne og ny adgangsrampe og indgangsparti. Der er isat energi-vinduer med oplukkelige partier og naturlig ventilation. Solafskærmning er monteret som el-betjente markiser udvendigt på facaden.

Desuden er bygningen og det omkringliggende areal totalrenoveret med udskiftning af kloakker, nedlæggelse af omfangsdræn, omlægning af stenbelægninger og nyetablering af parkering til biler og cykler.