KU, Universitetshospitalet for Store Husdyr

Projektet har optimeret forholdene for Institut for Produktionsdyr og Heste ved Københavns Universitet

Agrovej 3, 2630 Tåstrup Vis placering på kort

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Bruger
Institut for Produktionsdyr og Heste
Arkitekt
Rørbæk & Møller APS
Ingeniør
Moe & Brødsgaard A/S
Budget
ca. 125 mio. kr.
Areal
8.500 m2
I brug
2008

Projektet er et højt avanceret undervisningshospital primært for heste, og det er der taget særlige hensyn til i indretningen. Der er niveaufrie adgangsforhold overalt. For at berolige patienterne (hestene) har alle rum højtsiddende nordvendt diffust sidelys, som forhindrer pludselige skift i lysindfald, 

Der er naturligvis også taget fuldt hensyn til de omkring 200 menneskelige brugere af hospitalet. Byggeriet består af helt moderne undervisningslokaler, operationsfaciliteter, fællesfaciliteter samt stalde til hestene. Her uddannes og efteruddannes dyrlæger, forskere og specialister.

Undervisningshospitalet er en del af Forsøgsgården Højbakkegård, som blev anlagt i 1960erne efter tegninger af Landbohøjskolens daværende arkitekter Steen Eiler Rasmussen og Mogens Koch. Byggeriet er bevaringsværdigt, og nye bygninger er derfor udført i materialer, der harmonerer med det eksisterende.

Byggeriet fremstår råt i glatstøbte betonelementer, galvaniseret stål og zink. Den ensartede farveholdning brydes af egetræ, der bliver brugt til facade- og portbeklædning samt staldinventaret.

Projektet omfatter et nybyggeri med hospitalsfaciliteter og stalde for produktionsdyr og heste på ca. 5.500 m². Endvidere rummer projektet ombygning af ca. 3.000 m² eksisterende bygninger.

Den kunstneriske udsmykning omkring P-pladsen er udført af Finn Reinbothe, og den kunstneriske udsmykning indvendigt er udført af Mette Winckelmann.