Politistationen i Herning

Tidssvarende lokalpolitistation med effektiv udnyttelse af areal til Midt- og Vestjyllands Politi

Haraldsgade 30, 7400 Herning Vis placering på kort
  • Indvielse af politistationen i Herning d. 27. januar 2020 Indvielse af politistationen i Herning d. 27. januar 2020
  • Politistationen i Herning (Midt- og Vestjyllands Politi, Finn Iversen) Politistationen i Herning (Midt- og Vestjyllands Politi, Finn Iversen)
  • Politistationen i Herning (Midt- og Vestjyllands Politi, Finn Iversen) Politistationen i Herning (Midt- og Vestjyllands Politi, Finn Iversen)

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Bruger
Midt- og Vestjyllands Politi
Bygherrerådgiver
Spark Arkitektur Proces Design ApS
Rådgiver
Aarstiderne Arkitekter og Rambøll Ingeniører som underrådgivere
Totalentreprenør
KPC A/S
Budget
56,5 mio.
Areal
1940 m2
I brug
2020

Midt- og Vestjyllands Politi ønskede et præsentabelt kontorhus, som i sin arkitektur udtrykker politiets værdier som en åben, tilgængelig, sikker og tryghedsskabende offentlig institution. Man ønskede en bygning, der lever op til kravene til arbejdsgangene i et moderne politi.

De store krav til personsikkerhed og politiets udstyr var en udfordring ved byggeriet. Derudover har der været et stort fokus på flow for den anholdte og adskillelsen mellem anholdte og forurettet, så et møde mellem de to undgås. Således er der blevet indrettet separate afhøringsrum til forurettede og sigtede.

Projektet består af 1940 m2 kontor og 1200 m2 kælder. Det blev overdraget til Midt- og Vestjyllands Politi i december 2019. Indvielsen blev afholdt d. 27. januar 2020 - se billede herover.