KU, Ny Fødevarebygning, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Bygningen rummer primært forskningskontorer og mødefaciliteter til institut for Human Ernæring, Institut for Fødevarevidenskab og Levnedsmiddelcentret.

Rolighedsvej 30, 1870 Frederiksberg Vis placering på kort
  • KU Fødevarebygningen udefra KU Fødevarebygningen udefra
  • KU Fødevarebygningen udsigt fra etage KU Fødevarebygningen udsigt fra etage
  • KU Fødevarebygningen trappe KU Fødevarebygningen trappe
  • KU fødevarebygningen stueetage KU fødevarebygningen stueetage
  • KU Fødevarebygningen facade KU Fødevarebygningen facade
  • KU Fødevarebygningen udvendigt KU Fødevarebygningen udvendigt
  • Præmie for smukt gennemført byggeri Præmie for smukt gennemført byggeri

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Kunde
Københavns Universitet
Bruger
Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Arkitekt
Witraz Arkitekter
Ingeniør
Damgaard Ingeniører / Midtconsult
I brug
2013

Bygningen er til Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Bygningen er placeret på hjørnet af Rolighedsvej og ”den grønne sti” – cykelruten gennem Frederiksberg og København.

Den arkitektoniske udfordring har været at skabe en bygning, der med denne markante placering både indgår naturligt i bybilledet på Frederiksberg, indpasser sig i det grønne campus og viser respekt for Steen Eiler Rasmussens og Mogens Kocks oprindelige bygningsanlæg.

Bygningen rummer primært forskningskontorer og mødefaciliteter til Institutterne. Det arkitekttoniske fokus er at skabe optimale arbejdsforhold, hvor der arbejdes med velproportionerede kontorer, gode dagslysforhold og fleksible indretningsmuligheder. Fælles adgangsveje og øvrige fællesarealer skal gennem variation og rumlige oplevelser bidrage til et levende og varieret arbejdsmiljø.

Der er blevet arbejdet med et bæredygtigt og energioptimeret design med naturlig ventilation, varmegenvinding og bygningen er opført i energiklasse 1.

Frederiksberg Kommune har i 2015 præmieret bygningen for ''smukt, gennemført byggeri på Frederiksberg''.