Hovedpolitistationen i Holstebro - OPP

En moderne politistation, som signalerer åbenhed for byens borgere og danner optimale rammer for politiets daglige arbejde.

Stationsvej 74, 7500 Holstebro Vis placering på kort
  • Hovedpolitistationen i Holstebro: Udefra (Friis & Moltke A/S) Hovedpolitistationen i Holstebro: Udefra (Friis & Moltke A/S)
  • Hovedpolitistationen i Holstebro: Ankomst (Friis & Moltke A/S) Hovedpolitistationen i Holstebro: Ankomst (Friis & Moltke A/S)
  • Hovedpolitistationen i Holstebro (Friis & Moltke A/S) Hovedpolitistationen i Holstebro (Friis & Moltke A/S)
  • Hovedpolitistationen i Holstebro: Overblik (Friis & Moltke A/S) Hovedpolitistationen i Holstebro: Overblik (Friis & Moltke A/S)
  • Hovedpolitistationen i Holstebro: Atrium (Friis & Moltke A/S) Hovedpolitistationen i Holstebro: Atrium (Friis & Moltke A/S)

FAKTA

Bestiller
Bygningsstyrelsen
Bruger
Midt- og Vestjyllands Politi
OPP-leverandør
Partnerskabet Asmildklostervej 2, Viborg, c/o Nordea Ejendomme
Arkitekt
Friis & Moltke A/S
Rådgiver
Spark Arkitekter og EY (bestillerrådgivere)
Ingeniør
COWI A/S
Entreprenør
A. Enggaard A/S
Øvrige
Driftsoperatør: Caverion
Areal
10.000 m2
I brug
2016

Hovedpolitistationen i Holstebro er en moderne politistation, som signalerer åbenhed for byens borgere, og som samtidig danner optimale rammer for politiets daglige arbejde. 

Byggeriet er et OPP-projekt med Partnerskabet Asmildklostervej 2, Viborg (Nordea Ejendomme) som OPP-leverandører, mens A. Enggaard A/S er totalentreprenører og har tilknyttet Friis & Moltke A/S som arkitekter og COWI A/S som ingeniører. 

Projektets hovedidé arbejder med at skabe en dynamisk bygning i et klart defineret arkitektonisk udtryk, som både står i kontrast til og samspil med omgivelserne. Der har fra start været et klart fokus på at skabe en optimal funktionalitet inden for de givne fysiske rammer. Dette har resulteret i en bygning, som er udviklet indefra og ud, både i forhold til bygningen som daglig arbejdsplads, men også i forhold til bygningen som markant hovedpolitistation.

D. 30. juni 2016 blev der afholdt indvielse af bygningen.