RUC, Ny laboratoriebygning

Den ny laboratoriebygning huser Roskilde Universitets naturvidenskabelige fag og skal benyttes af Institut for Natur, Systemer og Modeller (NSM) og af Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring (ENSPAC).

Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Vis placering på kort

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Arkitekt
Henning Larsen Architects A/S
Landskabsarkitekt
SLA
Ingeniør
Orbicon A/S
I brug
2014

Den ny laboratoriebygning huser Roskilde Universitets naturvidenskabelige fag og benyttes af Institut for Natur, Systemer og Modeller (NSM) og af Institut for Miljø, Samfund og Rumlig Forandring (ENSPAC).

Ved anvendelse af de nye fælles fysiske rammer var det ønsket, at den ny bygning blev RUCs arbejdende udviklingslaboratorium for tværvidenskabelig og problemorienteret forskning. Den medvirker til at skabe et dynamisk og fleksibelt fællesskab mellem de forskellige faglige miljøer og leve op til universitetets ambitioner om at være et laboratorium i international topklasse, hvor der skabes forskning og undervisning på højeste nationale og internationale niveau inden for deres nuværende specialer.

Udgangspunktet til bygningsdisponering har været RUCs visionære laboratorieevolution, hvor funktionelle forskningsenheder er bygget op med et centralt fælles forskningsbaseret undervisningslaboratorium (FBU-laboratorium) med forskningslaboratorier og hjælpelaboratorier i tæt tilknytning.

Den nye laboratoriebygning er opført som et rationelt byggeri, hvor der er tilstræbt  størst mulig fleksibilitet i bygningsstrukturen, således at det senere er muligt at gennemføre bygningsændringer uden gennemgribende konstruktive og tekniske ændringer.

Et andet vigtigt designparameter har været optimal udnyttelse af dagslyset i bygningen både for at understøtte funktionaliteten i de forskellige rum, give et godt indeklima og reducere energibehovet. Temperaturen og lyset i huset er derfor blevet reguleret med CTS og dagslysstyring.

Se også