Minister tager spadestik til forskningsfaciliteter i verdensklasse

Avancerede biomedicinske forskningsfaciliteter for 850 millioner kroner vil snart rejse sig i Universitetsparken på Aarhus Universitet. Fredag den 5. september kl. 11 tager klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen første spadestik til det nye byggeri til Institut for Biomedicin.

04.09.2014

Bygningsstyrelsen er bygherre på det nye bygningskompleks, der i fremtiden vil danne rammerne for den ypperste forskning på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet. Komplekset består af to parallelle bygninger, som bliver opført på hjørnet af Vennelyst Boulevard og Høegh-Guldbergs Gade i Aarhus, og kommer bl.a. til at rumme nye, avancerede laboratorier. Det nye byggeri er samtidig startskuddet til en omfattende renovering af de eksisterende forsknings- og undervisningsfaciliteter på instituttet to andre steder i universitetsparken. 

Projektet er et led i statens investeringsplan for modernisering af universiteternes laboratorier.

Selve byggeriet begynder i slutningen af september. De nye bygninger forventes at stå færdige ved udgangen af 2016, mens renoveringen af de eksisterende bygninger vil være færdig i slutningen af 2018.

Om nybyggeriet og renoveringen

  • Nybyggeriet kommer til at bestå af 8.300 m2 laboratoriebygning over jorden og ca. 4.800 m2 underjordiske anlæg.
  • Bygningen skal huse kontorer, laboratorier, dyrestalde og fællesområder for ca. 300 medarbejdere.
  • Nybyggeriet forventes at stå færdigt i slutningen af 2016.
  • Derudover moderniseres 14.400 m2 eksisterende biomedicinske bygninger i Universitetsparken, bl.a. Bartholin-bygningen.
  • Udvidelsen og renoveringen er finansieret af Bygningsstyrelsen og Aarhus Universitet. En tredjedel af midlerne kommer fra de såkaldte unilab-midler, som staten har afsat til modernisering af universiteternes laboratorier.
  • Projektet er udformet af Cubo Arkitekter A/S (totalrådgiver) samt Lemming & Eriksson Rådgivende Ingeniører A/S FRI og Møller og Grønborg.
  • Første spadestik tages fredag den 5. september kl. 11.00-12.30 af bygningsminister Rasmus Helveg Petersen ved Steno Museet, Universitetsparken, C. F. Møllers Alle, 8000 Aarhus C.