Skattecenter i Haderslev - OPP

SKAT Haderslev kunne i 2009 flytte ind i et nybygget kontorhus, opført med fokus på energibesparelser og godt arbejdsklima for SKATs medarbejdere.

Christian X's Vej 22 , Haderslev Vis placering på kort
  • Skattecenter i Haderslev: Set udefra Skattecenter i Haderslev: Set udefra
  • Skattecenter i Haderslev: Kantine Skattecenter i Haderslev: Kantine

FAKTA

Bestiller
Bygningsstyrelsen
Bruger
SKAT i Haderslev
Arkitekt
Friis og Moltke
Rådgiver
PLH Arkitekter (bestillerrådgiver)
Ingeniør
Bascon A/S
Entreprenør
KPC BYG A/S
Øvrige
Bestillerrådgiver: PLH Arkitekter
I brug
2009

SKAT Haderslev kunne i 2009 flytte ind i et nybygget kontorhus, opført med fokus på energibesparelser og godt arbejdsklima for SKATs medarbejdere. Huset er udsmykket med megagrafik af billedkunstner Peter Holst Henckel.

Bygningen er en del af udviklingen af en samlet masterplan for Haderslev Havn, hvor de tidligere produktionsvirksomheder nedlægges og havnen udvikles med nybyggerier, nye havnebassiner og rekreative arealer.

Huset er udformet, så det åbner sig mod havnearealerne med en trippelhøj kantine med stor tagterrasse mod havnebassinet.

Efter et begrænset udbud indgik Bygningsstyrelsen (daværende Slots- og Ejendomsstyrelsen) d. 19. juni 2008 kontrakten om et såkaldt skræddersyet lejemål til SKAT Haderslev. Som det gælder for OPP-projekter, er bygherren efter endt byggeri ansvarlig for drift og vedligehold af bygningen.

Kontrakten om skattecenteret i Haderslev er uopsigelig i 10 år efter ibrugtagning, og der er ingen aftale om hverken købsret eller købspligt efterfølgende.

Det indgår desuden i kontrakten, at udgiften til varme i skattecenteret er delt mellem OPP leverandøren og bruger, så begge parter har et incitament til at tænke i energibesparelser.

Kunst på stedet

Peter Holst Henckel har stået for den kunstneriske udsmykning. Udsmykningen består af en samlet bearbejdning af indgangsparti og foyerrum samt bearbejdning af en række udvalgte vægge på hver etage.

Hver etage er holdt i et specifikt farveregister, så farven er med til at danne identitet og struktur. Farverne styrker således også orienteringen i bygningen.