Kunst i bygninger

Kunsten er et afgørende fristed, en mulighed for undren og overvejelse midt i arbejdet og studierne. Kunsten i bygningerne skaber værdi og beriger bygningernes brugere i de rammer, de befinder sig i til daglig.

  • Gulvet hos Copenhagen Plant Science Center 1, KU, er ét stort kunstværk af Milena Bonifacini. Her ses det oppefra. Foto: Erling Lykke Jeppsen Gulvet hos Copenhagen Plant Science Center 1, KU, er ét stort kunstværk af Milena Bonifacini. Her ses det oppefra. Foto: Erling Lykke Jeppsen
  • Kunst hos Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet af Malene Bach. Foto: Jens Lindhe Kunst hos Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet af Malene Bach. Foto: Jens Lindhe
  • Kunst indenfor på Syddansk Universitet, Kolding, af Tobias Rehberger. Foto: Hasse Glyng Kunst indenfor på Syddansk Universitet, Kolding, af Tobias Rehberger. Foto: Hasse Glyng
  • Facaden på Syddansk Universitet, Kolding, er prydet af et kunstværk af Tobias Rehberger. Foto: Jens Lindhe Facaden på Syddansk Universitet, Kolding, er prydet af et kunstværk af Tobias Rehberger. Foto: Jens Lindhe
  • Kunst ved trappe på Esbjerg Politigård af Jørgen Carlo Larsen. Foto: Erling Lykke Jeppsen. Kunst ved trappe på Esbjerg Politigård af Jørgen Carlo Larsen. Foto: Erling Lykke Jeppsen.
  • Kunst i kantinen på Esbjerg Politigård af Jørgen Carlo Larsen. Foto: Erling Lykke Jeppsen Kunst i kantinen på Esbjerg Politigård af Jørgen Carlo Larsen. Foto: Erling Lykke Jeppsen

Kunst skaber unikke rammer og giver særlige oplevelser

Bygningsstyrelsen arbejder for at skabe de rigtige rammer for arbejde og læring hos vores kunder, som er universiteter, politi, domstole og centraladministration. Kunsten i bygningerne spiller en helt særlig rolle i dette arbejde.

I Bygningsstyrelsens bygninger findes en stor, mangfoldig mængde kunstværker, der er integreret i arkitekturen, er hængt op i lofter og på vægge eller står foran bygningen og hilser velkommen.

Fælles for dem alle er, at de er udført med det formål at berige bygningens brugere i de rammer, de befinder sig i til daglig. Kunsten er ofte opført eller indkøbt i forbindelse med opførelsen af byggeriet, netop med det formål at gøre kunst tilgængelig og nærværende i borgernes hverdagsliv – som et fælles gode.

Kunsten kan optræde på mange måder. Ved at skabe unikke steder og oplevelser udover det sædvanlige kan kunsten berige dagligdagen. Kunsten kan findes steder, hvor man mindst venter det og om den genkendes som kunst, er ikke altid det væsentlige.

Det vigtige er, at kunsten bidrager til at øge kvaliteten af bygningen. Det kan være ved at blive reference for et sted, som huskes, at den ansporer til refleksion, eller at kunsten bliver noget, man samles om og viser frem til andre som for eksempel kunsten af Jørgen Carlo Larsen på Esbjerg Politigård.

Via menuen til venstre kan du læse mere om, hvordan Bygningsstyrelsen arbejder med kunsten i vores bygninger, få information om den igangværende kunstregistrering samt hvordan processen forløber, når vi etablerer nye værker.