Rejsegilde på nyt byggeri til fremtidens byggefolk

Bygningsstyrelsen holdt i mandags rejsegilde på bygningen til Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet. Bygningen er første store skridt i at samle Campus Vest.

  • Råhuset til Institut for Byggeri og Anlæg. Byggeriet forventes klar til indflytning i august 2016. Råhuset til Institut for Byggeri og Anlæg. Byggeriet forventes klar til indflytning i august 2016.
  • Tale v. Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup Larsen. Fra venstre ses Universitetsdirektør, Antonino Castrone, og Bygningsstyrelsens projektdirektør, Jan Q. Rasmussen. Tale v. Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup Larsen. Fra venstre ses Universitetsdirektør, Antonino Castrone, og Bygningsstyrelsens projektdirektør, Jan Q. Rasmussen.
  • Rejsegilde for Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet Rejsegilde for Institut for Byggeri og Anlæg, Aalborg Universitet
  • Flag og krans er hejst ved rejsegildet for Institut for Byggeri og Anlæg Flag og krans er hejst ved rejsegildet for Institut for Byggeri og Anlæg
01.10.2015

I mandags markerede Bygningsstyrelsen, sammen med de mange håndværkere og leverandører, at råhuset for den nye bygning på 9.000 m2 til Institut for Byggeri og Anlæg ved Aalborg Universitet står færdig.

Instituttet bliver også kaldt "Det Levende Laboratorium", og det afspejler sig i bygningens udformning. Bygningen skal kunne "leve" og bruges af de studerende til at lave målinger af f.eks. indeklima og bygningskonstruktioner og dermed være en aktiv del af læringen.

Den færdige bygning forventes at være klar til indflytning i slutningen af august 2016, så den kan tages i brug til semesterstart.

Ved rejsegildet holdt Bygningsstyrelsens projektdirektør, Jan Q. Rasmussen, tale til håndværkerne, hvor han takkede for det gode samarbejde på pladsen. Derudover talte blandt andre borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup Larsen, og universitetsdirektør på Aalborg Universitet, Antonino Castrone.

Et samlet Campus Vest

Bygningen markerer samtidig den planlagte samling af universitetets Campus Vest. Aalborg Universitet ønsker på den måde at skabe bedre synergi og nærhed mellem fag og uddannelser. Når samlingen er fuldent, vil campusområdet fordele sig på 48.000 m2.