Ankestyrelsen får nyt domicil i Sydhavnen

  • 1. juli flytter Ankestyrelsen ind i kontordomicil i Sydhavnen. 1. juli flytter Ankestyrelsen ind i kontordomicil i Sydhavnen.
  • Bedre arealudnyttelse med storrumskontorer er med til at give lavere husleje. Bedre arealudnyttelse med storrumskontorer er med til at give lavere husleje.
12.02.2014

For at få samlet sine medarbejdere på én lokation, overtager Ankestyrelsen senere i år 8.500 m² kontorlejemål på Teglholmen i Sydhavnen. Bygningsstyrelsen har ultimo januar 2014 indgået lejekontrakt med TDC om lejemålet på Teglholmsgade 3, København SV, hvor Ankestyrelsen flytter ind 1. juli 2014.
Efter at have været spredt ud på flere lejemål i København kommer der nu samling på de godt 420 medarbejdere.

Bedre totaløkonomi

At bo samlet har været det primære formål med den nye adresse, men samtidig opnår styrelsen store besparelser på driften, herunder energien og huslejen.

Det nye lejemål er opført i 2009 og har energimærket B, og er dermed mere energieffektiv end den nuværende hovedadresse i Amaliegade.
Det nye lejemål har samtidig en bedre arealudnyttelse, og sidst men ikke mindst er der billigere husleje i Sydhavnen end i Amaliegade. 

Hurtig proces

I sommeren 2013 startede de første spæde møder om Ankestyrelsens behov for nye lokaler. Kontrakten, som netop er blevet underskrevet, er den foreløbige afslutning på et godt samarbejde mellem Ankestyrelsen, dennes rådgiver Gottlieb Paludan Architects, og Bygningsstyrelsen. Sidstnævnte har på vegne af staten forhandlet og indgået lejekontrakten med TDC, bistået at DTZ Egeskov & Lindquist A/S.

Ankestyrelsen flytter ind i det nye domicil 1. juli 2014.