Bunden er nået

16.12.2014

Der er fremdrift i byggeriet af Niels Bohr Bygningen på Jagtvej i København. Entreprenørerne har nået bunden af det store byggefelt på den ene side af Jagtvej. Det betyder, at fundamentet snart skal støbes og grundstenen nedlægges.

Fra den 23.-25. januar vil forskerkælderens bundplade støbes over et interval på 48 timer. Fra støbningen starter til den slutter 48 timer senere, vil der hvert 6. minut køre en betonkanon ind på pladsen. Når processen først er startet, skal støbningen færdiggøres i ét stræk for at undgå støbeskel. Støbeskel opstår, hvis noget af betonen når at hærde inde den næste portion beton lægges på. Det kan give svage steder i fundamentet.

I forbindelse med støbning af fundamentet skal grundstenen nedlægges: Dagens gangbare mønt, et dokument med siddende regent, regering, bygherre og arkitekt samt et eksemplar af dagens avis vil blive støbt ind i fundamentet, som det er tradition i alle offentlige byggerier.

Er du nysgerrig?

Er du nysgerrig på, hvad der foregår inde på den anden side af byggepladshegnet, kan du glæde dig over, at der inden jul bliver indsat plexiglas i byggepladshegnet. Der kommer både kighuller ud til Jagtvej og ind imod Universitetsparken.

Her vil der være god mulighed for at få et indblik i den imponerende betonstøbningsproces, som løber fra den 23.-25. januar.

 

Red: Denne artikel er opdateret den 8. januar 2015, da datoen for støbning af bundpladen er rykket fra den 16/1 til den 23/1.