Politistationen i Næstved

Politistationen i Næstved

Parkvej 50, 4700 Næstved Vis placering på kort
  • Ny politistation med begrønning Ny politistation med begrønning
  • Atriet Atriet
  • Sammenbygning mellem eksisterende - og ny bygning Sammenbygning mellem eksisterende - og ny bygning
  • Nyt møderum med skillevæg Nyt møderum med skillevæg
  • Atriet Atriet
  • Ny politistation trappe Ny politistation trappe
  • Foto: Entasis Foto: Entasis

FAKTA

Bestiller
Bygningsstyrelsen
Bruger
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Hovedstation
Arkitekt
Entasis
Rådgiver
Sweco
Ingeniør
Oluf Jørgensen A/S
Entreprenør
Sigma Entreprise A/S
Budget
48,8 mio.
Areal
Ca. 2.700 m2
I brug
2017

Der blev holdt en omvendt licitation i foråret 2015 og kontraheret med en totalentreprenør i sommeren 2015. Projekteringsperioden startede derefter og det første spadestik blev afholdt den 21. januar 2016. Der er planlagt overdragelse af hele projektet til brugeren i september 2017.

Se TV2s dækning af 1. spadestik

Projektet består hovedsagligt af en tilbygning på 2.700 m², der skal rumme og samle forskellige kontorfunktioner på 2 etager, en delvis ombygning af undersøgelsesgaragen og den eksisterende bygning, indretningen af et område til DNA-bygning samt 130 nye p-pladser.

Begroningen af facaderne får bygningerne til at fremstå grønne. Diverse planter vil over tid pryde facaderne i flora, som følger årets gang.

Bygningerne lever op til energirammen for BR 2015 med 80 m² solceller, men kan klare bygningsklasse 2020 med opsætning af yderligere solceller. Nybyggeriet er et helhedsorienteret byggeri, hvor der bl.a. bliver lagt vægte på et godt indeklima både sommer og vinter, på minimering af de totaløkonomiske udgifter og ved en effektiv styring af temperatur og CO² i zoner.

Den kunstneriske udsmykning bliver udført af kunstner Morten Schelde, som bl.a. har stået for et vægmaleri i kronprinsparrets palæ på Amalienborg.