Ny politiskole i Vejle

Med Uddannelsescenter Vest (UCV) sikres uddannelsesmuligheder for fremtidens politielever i både Øst- og Vestdanmark

Soldalen 8, 7100 Vejle Vis placering på kort
  • Rendering af nybygningens forplads Rendering af nybygningens forplads
  • Rendering af atrium Rendering af atrium
  • Rendering af nybygnings facade Rendering af nybygnings facade
  • Rendering af indgang ved eksisterende bygning Rendering af indgang ved eksisterende bygning

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Kunde
Rigspolitiet
Totalrådgiver
ERIK arkitekter
Ingeniør
Norconsult
Budget
Se aktstykke under 'Mere om projektet' til højre
Areal
20.000 m2
I brug
2020

Den ny politiskole i Vejle skal danne rammerne for uddannelse af politielever i Vestdanmark. Opførelsen af et uddannelsescenter i Vestdanmark er en del af aftalen "Et styrket politi. Et tryggere Danmark". Politiets uddannelsesaktivitet vil således fremadrettet foregå på to uddannelsescentre – et i Brøndby (UCØ) og et i Vejle (UCV).

Byggeprojektet tager udgangspunkt i de eksisterende bygninger, og herudover opføres nybygninger på ca. 9.500 m². Hermed bliver skolens samlede areal ca. 20.000 m², som med en klar og enkel organisering skal imødekomme alle de funktionelle krav, som stilles til en moderne politiskole.

De nye undervisningsfaciliteter omfatter en række klasselokaler, træningsrum, et auditorium og en idrætssal. Det samlende punkt for disse faciliteter bliver et stort atrium, hvori skolens kantine og opholdsarealer for eleverne placeres. Desuden opføres værelser, som skal anvendes til overnatning i forbindelse med efter- og videreuddannelse samt et personale- og administrationsafsnit.

Skolens udendørs uddannelsesfaciliteter opføres i grønne omgivelser og omfatter løbebaner og træningsfaciliteter samt et afgrænset område til politiets køretøjer. Herudover opføres ligeledes både indendørs og udendørs faciliteter til simulerede træningsforløb.