KU Panum - samlet laboratorierenovering

Modernisering af laboratorier i bygning 12, 18 og 24 på Panum Instituttet

Blegdamsvej 3B, 2100 København Ø Vis placering på kort

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Kunde
Københavns Universitet - SUND
Arkitekt
LINK Arkitekter, Mikkelsen Arkitekter
Rådgiver
Rambøll
Byggeledelse
Børthy, Schriver & Lundemann A/S
Ingeniør
MOE A/S, Rambøll, Tholstrup Rådgivende Ingeniører
Entreprenør
Jakon A/S, Kemp & Lauritzen, Wicotec - Kirkebjerg, Zystm A/S, Elindco, SIF Gruppen, Andersen & Heegaard, Labflex A/S, G.V.L Entreprise A/S, Labogene ApS
Budget
263.000.000
Areal
8000 m2

Panum Instituttet hører til Københavns Universitet og huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Som en del af Københavns Universitets modernisering af laboratorier og kontorer på Panum Instituttet, har bygning 12, 18 og 24 været igennem en renovering. KU Panum er bygget i 1970’erne, men er blevet renoveret i etaper, således at hele byggeriet vil blive moderniseret, og ibrugtagningen er sket løbende.

Det fulde projekt består af 9 etager fordelt i KU Panums bygning 12, 18 og 24. Etagerenoveringen er opdelt i 4 etaper, der projekteres og udføres mellem 2014-2018. Derudover udføres en 5. etape, der omhandler en udskiftning af tværgående installationer i de3 bygninger.

Renoveringen er sket over fire etaper, hvoraf de tre etaper er som fagentreprise og har været styret i form af rammeaftale.

Den tværgående etape har været udført som hovedentreprise.

Det har været BYGST’s og KU’s ønske at udføre de fysiske rammer med en høj grad af fleksibilitet, for at kunne optage de ændringer som udviklingen på KU’s forskningsfelter konstant og uundgåeligt byder på.