SDU, Byggeafsnit 39, Institut for Idræt og Biomekanik

At bygge et hus efter et princip om ”active living”

Campusvej 55, 5230 Odense Vis placering på kort
  • Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
  • Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
  • Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
  • Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
  • Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
  • Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
  • Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
  • Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S Fotograf: Kirstine Mengel. Arkitekt: Dall & Lindhardtsen A/S
  • SDU, Institut for Idræt og Biomekanik SDU, Institut for Idræt og Biomekanik
  • SDU, Institut for Idræt og Biomekanik SDU, Institut for Idræt og Biomekanik
  • SDU, Institut for Idræt og Biomekanik SDU, Institut for Idræt og Biomekanik
  • SDU, Institut for Idræt og Biomekanik SDU, Institut for Idræt og Biomekanik
  • SDU, Institut for Idræt og Biomekanik SDU, Institut for Idræt og Biomekanik
  • SDU, Institut for Idræt og Biomekanik SDU, Institut for Idræt og Biomekanik
  • SDU, Institut for Idræt og Biomekanik SDU, Institut for Idræt og Biomekanik
  • SDU, Institut for Idræt og Biomekanik SDU, Institut for Idræt og Biomekanik

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Arkitekt
Dall & Lindhardtsen A/S
Landskabsarkitekt
Rosseel’s Tegnestue og Egebjerg By & Landskab ApS
Ingeniør
OBH Rådgivende Ingeniører A/S
Areal
3.500 m2
I brug
2012

Institut for Idræt og Biomekanik, byggeafsnit 39, er bygget på Odense Campus i campusområdets nordøstlige hjørne. Bygningen er placeret mellem voldene med udgang til atletikstadion og kontakt til det eksisterende institut.

Bygningen rummer funktioner for idrætsfaciliteter på Universitetet. Institut for Idræt og Biomekanik, Forskningscentret Reseach in Childhood Health, Klinisk Biomekanik, Forskningsinitiativ for Fysioterapi og Fysisk Aktivitet samt Nordisk Institut for Kiropraktik og klinisk Biomekanik er enheder, der er samlet i bygningen.

Visionen bag bygningen var at bygge et hus efter et princip om ”active living”: Forskningen i bygningen tænkes udfoldet og formidlet gennem faciliteter, hvor rummelige konstellationer fungerer som værksteder for ideudvikling, innovations- og formidlingsprocesser. Active living er iscenesat med trapper, ramper og rumligheder, som inspirerer til aktivitet.