Politistation i Hobro - OPP

Den nye bygning til lokalpolitiet i Hobro er opført som et OPP projekt. Bygningen samler lokalpolitiets enheder, som indtil nu har været placeret spredt på flere forskellige lejemål.

Adelgade 84, st., Hobro Vis placering på kort
  • Politistation i Hobro: Hovedindgangen Politistation i Hobro: Hovedindgangen
  • Politistation i Hobro: Det moderne receptionsområde, som er indrammet i glas. Politistation i Hobro: Det moderne receptionsområde, som er indrammet i glas.
  • Politistation i Hobro: Garageanlægget hvor der er etableret solceller på taget  Politistation i Hobro: Garageanlægget hvor der er etableret solceller på taget
  • Politistation i Hobro: Trappeopgangen og de store ovenlysvinduer set fra første sal Politistation i Hobro: Trappeopgangen og de store ovenlysvinduer set fra første sal
  • Politistation i Hobro: Terrassen, som har en fantastisk udsigt over omgivelserne Politistation i Hobro: Terrassen, som har en fantastisk udsigt over omgivelserne
  • Politistation i Hobro: Bygningen set fra afstand (visualisering) Politistation i Hobro: Bygningen set fra afstand (visualisering)
  • Politistation i Hobro: Kantinen, der med sine mange vinduer lader det naturlige lys strømme ind Politistation i Hobro: Kantinen, der med sine mange vinduer lader det naturlige lys strømme ind
  • Politistation i Hobro: Vandrehallen Politistation i Hobro: Vandrehallen

FAKTA

Bestiller
Bygningsstyrelsen
OPP-leverandør
Ole Grønlund A/S
Arkitekt
GPP Arkitekter A/S
Landskabsarkitekt
Niels Boldt
Rådgiver
H+ARKITEKTER A/S (bestillerrådgiver)
Ingeniør
Svend Poulsen A/S
Budget
35 mio. kr.
Areal
2400 m2
I brug
2013

Den nye bygning til lokalpolitiet i Hobro er opført som et OPP projekt. Bygningen samler lokalpolitiets enheder, som indtil nu har været placeret spredt på flere forskellige lejemål.

Der er lagt vægt på, at den nye lokalpolitistation er smuk og funktionel samt signalerer åbenhed og troværdighed. Bygningen har en central og lettilgængelig placering ud mod Nordre Ringvej, som også muliggør hurtige udrykninger.

Facaderne er udført i lys grå tegl med farvespil og lys beton. Man har desuden arbejdet med trælameller og grønne klatreplanter for at bryde de hårde materialer.

Bygningen er opdelt som følge af Politiets sikkerhedsforanstaltninger i tre zoner, en fri offentlig zone, en zone med ledsaget offentlig adgang og en zone uden offentlig adgang.