Domstolsstyrelsen, 4 nye kredsretter i Grønland

Bygningsstyrelsen opfører 4 nye kredsretter fordelt i de største byer i Grønland

  • Nuuk Nuuk
  • Nuuk april 2016 Nuuk april 2016

FAKTA

Bestiller
Domstolsstyrelsen
Kunde
Retten i Grønland
Bruger
Kredsretterne
Totalrådgiver
Erik Møller Arkitekter med Masanti A/S
Budget
132 mio. (samlet for alle 4 kredsretter)
Areal
4500 m2
I brug
2018

I forbindelse med indførelsen af en ny retsreform i Grønland i 2010 blev det besluttet, at styrelsen skulle opføre 4 nye kredsretter fordelt i de største byer i Grønland: Nuuk, Ilulissat, Qaqotoq og Sisimiut.

Der er forud for byggeriet lavet en forundersøgelse for at finde egnede og centralt placerede grunde, som kunne tilgodese kredsretternes behov og indpasses i gældende lokalplaner, hvorfor placeringerne er valgt i tæt dialog med både brugere og de lokale myndigheder. I Nuuk er den eksisterende kredsret blevet udbygget og ombygget, og i de øvrige byer er der blevet opført nye bygninger. Udtrykket er enkelt og byggeriet er udført i kendte materialer og byggeskik der skal kunne modstå det arktiske klima.

Byggeprocessen har været udfordret grundet afstand, logistik og klimaet, men den sidste af bygningerne blev overdraget til brugerne primo 2018.

De fire retsbygninger er taget i brug

I januar 2018 kunne Retten i Grønland pakke flyttekasserne ud i den nybyggede kredsret i Ilulissat. Med den seneste overdragelse er fire nye retsbygninger i de fire største byer, Nuuk, Ilulissat, Qaqortoq og Sisimiut, nu alle afleveret og taget i brug.