Geografisk flytning - Augustenborg

Geografisk flytning - Augustenborg Slot

Storegade 2, 6440 Augustenborg Vis placering på kort
 • Augustenborg Foto - Foto: CUBO Arkitekter A/S Augustenborg Foto - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Vindue - Foto: CUBO Arkitekter A/S Vindue - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Trappe - Foto: CUBO Arkitekter A/S Trappe - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Snit - Foto: CUBO Arkitekter A/S Snit - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Møderum - Foto: CUBO Arkitekter A/S Møderum - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Køkken Skillevæg - Foto: CUBO Arkitekter A/S Køkken Skillevæg - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Køkken - Foto: CUBO Arkitekter A/S Køkken - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Kontor - Foto: CUBO Arkitekter A/S Kontor - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Hjørnekontor - Foto: CUBO Arkitekter A/S Hjørnekontor - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Ad Hoc Arbejdsplads - Foto: CUBO Arkitekter A/S Ad Hoc Arbejdsplads - Foto: CUBO Arkitekter A/S
 • Havesalen i slottet - ombygges ej Havesalen i slottet - ombygges ej
 • Slottet set fra slotsparken Slottet set fra slotsparken
 • Borgermøde den 21. juni 2017 om ombygningen af Augustenborg Slot til moderne kontorlokaler Borgermøde den 21. juni 2017 om ombygningen af Augustenborg Slot til moderne kontorlokaler
 • Borgermøde den 21. juni 2017 om ombygningen af Augustenborg Slot til moderne kontorlokaler Borgermøde den 21. juni 2017 om ombygningen af Augustenborg Slot til moderne kontorlokaler
 • Vaskeri ombygget til ny spisesal juni 2018 Vaskeri ombygget til ny spisesal juni 2018
 • Vaskeri ombygget til ny spisesal juni 2018 Vaskeri ombygget til ny spisesal juni 2018

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Kunde
Landbrugsstyrelsen
Bruger
Landbrugsstyrelsen
Arkitekt
CUBO Arkitekter A/S
Bygherrerådgiver
Arkitema K/S
Ingeniør
NIRAS A/S
Totalentreprenør
Hansson & Knudsen A/S
Budget
Ca. 100 mio. kr.
Areal
9500 m2
I brug
2019

Bygningsstyrelsen har efter gennemførelsen af et EU-udbud i april 2017 tildelt kontrakten med totalentreprisen til Hansson & Knudsen A/S med NIRAS A/S og CUBO Arkitekter A/S som rådgivere. Bygningsstyrelsen ejer Augustenborg Slot på statens vegne og er bygherre på ombygningen og renoveringen af slottet.

I alt ombygges og renoveres 4.760 m² af hovedbygningen på Augustenborg Slot til ca. 300 funktionelle og fleksible kontorarbejdspladser i hovedbygningen. Bygningens symmetriske opbygning omkring gårdspladsen udgør en unik ramme for de kommende brugere fra Landbrugsstyrelsen. Slottets klassiske, enkle og stilrene udtryk søges bevaret. Integrationen af moderne installationer som f.eks. ventilation, el-installationer og elevatorer gennemføres med stor respekt for rummenes æstetik og det fredede slots samlede kvaliteter.

Augustenborg Slot, der senest har været anvendt som blandt andet psykiatrisk hospital, ombygges til kontorer for ca. 400 medarbejdere i Landbrugsstyrelsen.

Slottet er fredet, og ombygningsarbejdet udføres derfor efter en godkendt plan fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Renoveringen af Augustenborg Slot til moderne og funktionelle kontorlokaler gennemføres som en totalentreprise. Renoveringen er gået i gang og gennemføres nænsomt med stor respekt for de mange smukke bygningsdetaljer og kulturhistoriske værdier i den fredede bygning.

Det er tanken, at slottets oprindelige hoveddisponering af rum genskabes således, at alle rum vender mod slotsparken forbundet med en korridor. Slottet bliver indrettet med åbne kontorer med møderum. Kantinen indrettes i en tilstødende bygning.

Den materialemæssige oplevelse er et særligt fokus i ombygningen af slottet. Blandt andet skal refleksfri væg- og loftsmaling bevirke, at vægge og lofter ser ud som om, at de er kalkede. Al træværk males med oliemaling med en meget høj glans, som vil understrege rummenes form.

Slottets nye funktion som arbejdsplads har krævet, at der etableres ventilationsanlæg i hele slottet, men med respekt for slottes oprindelige stil bevares bedst muligt.

Renovering af sidebygninger

Den 2. maj 2016 blev ombygningsarbejdet af to tidligere staldbygninger ved slottet afsluttet. I disse lokaler sidder i dag ca. 200 medarbejdere. Den 1. november 2016 blev dørene åbnet for yderligere 200 medarbejdere, der får midlertidig plads i nogle ombyggede sidebygninger, indtil slottet står færdigt i slutningen af 2018. 

Filmoptagelser til historisk film

I marts 2018 blev der i de sene nattetimer optaget scener til en ny dansk film på Augustenborg Slot. Filmen er et episk og rørende kærlighedsdrama, der finder sted under 1. verdenskrig og er baseret på virkelige hændelser. Filmen er instrueret af Kasper Torsting, som har skrevet filmen sammen med Ronnie Fridthjof. 'I krig & Kærlighed' har bl.a. skuespillerne Ulrich Thomsen, Thure Lindhardt, Rosalinde Mynster, Natalie Madueño, Tom Wlaschiha og Sebastian Jessen på rollelisten.

Det fredede slot, rummer blandt andet en flot havestue, slotskirke og flere andre velbevarede 'gemakker', som egner sig godt som kulisse for filmen.