Retten i Svendborg - OPP

Med den nye retsbygning samles godt 40 medarbejdere under ét tag.

Mølmarksvej 35, 5700 Svendborg Vis placering på kort
  • Retten i Svendborg, juni 2016 (Akkreditering: Yellows & CASA A/S) Retten i Svendborg, juni 2016 (Akkreditering: Yellows & CASA A/S)
  • Retten i Svendborg, juni 2016 (Akkreditering: Yellows & CASA A/S) Retten i Svendborg, juni 2016 (Akkreditering: Yellows & CASA A/S)
  • Flag og krans på råhuset til Retten i Svendborg ved rejsegildet den 24. september 2015 Flag og krans på råhuset til Retten i Svendborg ved rejsegildet den 24. september 2015
  • Retten i Svendborg: Sydfacade (KPF ARKITEKTER A/S - Erik Frehr) Retten i Svendborg: Sydfacade (KPF ARKITEKTER A/S - Erik Frehr)
  • Retten i Svendborg: Hovedindgang (KPF ARKITEKTER A/S - Erik Frehr) Retten i Svendborg: Hovedindgang (KPF ARKITEKTER A/S - Erik Frehr)
  • Retten i Svendborg: Ankomst (KPF ARKITEKTER A/S - Erik Frehr) Retten i Svendborg: Ankomst (KPF ARKITEKTER A/S - Erik Frehr)
  • Udsigt fra Retten i Svendborg ind over byen, havnen og Svendborgsund Udsigt fra Retten i Svendborg ind over byen, havnen og Svendborgsund

FAKTA

Bestiller
Bygningsstyrelsen
Bruger
Retten i Svendborg
OPP-leverandør
OPP Retten i Svendborg P/S
Arkitekt
KPF Arkitekter A/S
Rådgiver
H+ARKITEKTER A/S & PwC (bestillerrådgiver)
Ingeniør
COWI A/S
Entreprenør
CASA A/S
Øvrige
DEAS (driftsoperatør)
Areal
3.500 m2
I brug
2016

Retten i Svendborgs nye retsbygning er opført i et Offentlig-Privat Partnerskab (OPP) af et konsortium bestående af CASA, ejendomsforvaltningsselskabet DEAS samt investorerne PensionDanmark, PKA og Sampension.

Med den nye retsbygning samles de godt 40 medarbejdere, som før har været fordelt på flere adresser, under ét tag i Svendborg.

Bygningen er på to etager, hvor retten rummer syv retssale i stueplan og en førstesal med mødelokaler og kontorer.

Retsbygningen er bynært og landskabeligt velplaceret i Svendborgs nordlige del på toppen af Bregnegårdshaven med en enestående udsigt over Svendborgsund. 

Der er arbejdet bevidst på at skabe et venligt, åbent og imødekommende hus. Samtidig er adgangsforhold, interne forbindelser og placering af funktioner nøje overvejet med et særligt fokus på sikkerhed.

Bygningen opføres i en kombination af kobberbeklædte facader og vægge i beton.

Den 24. september 2015 blev der afholdt rejsegilde.