SDU, Retsmedicinsk Institut

Udbygning og nybyggeri på Winsløwparken 17.

Winsløwparken 17, Odense Vis placering på kort

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Arkitekt
CUBO Arkitekter A/S
Landskabsarkitekt
Thing & Wainø Landskabsarkitekter ApS
Ingeniør
Lemming & Eriksson A/S
I brug
2010

Byggeriet er en udbygning af Retsmedicinsk Institut, beliggende i stueetagen i Winsløwparken nr. 17. Nybygningen indeholder kontor- og mødefunktioner samt et enkelt undersøgelsesrum.

Bygningen er opført som en et-etages selvstændig bygning med en overdækket forbindelse til den eksisterende bygning 17 og er disponeret således, at konstruktionerne vil kunne optage yderligere 2 etager til kontorer og undervisning.

I bygningens længderetning falder det eksisterende terræn ca. 50 cm, hvilket betyder, at der er indarbejdet trappe og rampeforløb omkring bygningen for at skaffe niveaufri adgang.

Gårdhaverne i bygningens midte er indrettet som grønne oaser med mulighed for ophold. Det er også her kunstneren Hans E. Madsen har placeret sine kunstneriske udsmykninger i form af farvede transparente glasplader, der ved hjælp af sollys eller elektriske lyskilder kaster farvede skygger i gårdrummet samt ind i de tilstødende lokaler.

Bygningen fremstår i sin helhed som en sort/grå aluminiums bygning med faste udvendige aluminiums solafskærmningslameller foran vinduesbånd og vinduespartier. For at skabe en grøn udsigt fra de omkringliggende højere bygninger er der udlagt mosedum på bygningens flade tag.

Bygningens udvendige materialer og detaljer kæder nybygningen naturlig sammen med den samlede bygningsmasse i Winsløwparken.