Udlændingestyrelsen i Næstved - OPP

Udlændingestyrelsen skal have et nyt kontor i Næstved

Farimagsvej 51, 4700 Næstved Vis placering på kort
  • Rejsegilde den 23. maj 2019. Foto: Udlændingestyrelsen Rejsegilde den 23. maj 2019. Foto: Udlændingestyrelsen
  • Den 23. maj 2019: Den lyserøde farve er ikke permanent – den er nemlig påført for at beskytte trappen under byggeriet. Når Udlændingestyrelsen overtager det nye hus, vil trappen være beklædt med træ. Foto: Udlændingestyrelsen Den 23. maj 2019: Den lyserøde farve er ikke permanent – den er nemlig påført for at beskytte trappen under byggeriet. Når Udlændingestyrelsen overtager det nye hus, vil trappen være beklædt med træ. Foto: Udlændingestyrelsen
  • Rejsegilde den 23. maj 2019. Foto: Udlændingestyrelsen Rejsegilde den 23. maj 2019. Foto: Udlændingestyrelsen
  • Visualisering af A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S Visualisering af A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S
  • Visualisering af A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S. Visualisering af A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S.
  • Visualisering af A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S. Visualisering af A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S.

FAKTA

Bestiller
Bygningsstyrelsen
Kunde
Udlændingestyrelsen
OPP-leverandør
A. Enggaard A/S
Arkitekt
AART Architects A/S
Ingeniør
Arne Elkjær A/S
Øvrige
Caverion A/S (driftsleverandør)
Areal
9.900 m2
I brug
2020

Udlændingestyrelsens nye kontor skal ligge på den såkaldte posthusgrund tæt på Næstved Station. Byggeriet bliver ca. 9.900 m2 stort (eksklusive kælder) og vil blandt andet rumme et stort borgerservicecenter.

Bygningen får plads til ca. 400 medarbejdere. Der er stort fokus på at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med balance mellem videndeling og faglig fordybelse med både storrumskontorer og flexrum med mulighed for stillearbejdspladser.

Bygningen består af tre forskudte atriumhuse på op til fem etager og tilpasses det eksisterende byrum, hvor indgangen til borgerservice åbner sig mod banegårdspladsen og loftshøje vinduespartier giver en tæt kontakt med omgivelserne. Der etableres også en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen placeres ud til det grønne område ved Munkebakken.

Baggrund for byggeriet

I forbindelse med regeringens plan for geografisk flytning af statslige arbejdspladser "Bedre Balance – Statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder" skal Udlændingestyrelsen lokaliseres i Næstved.