Ny Østre Landsret - OPP

Ny Østre Landsret til Nordhavn

Trælastholmen, 2150 Nordhavn Vis placering på kort
  • På 100-årsdagen for etableringen af Østre Landsret tog 25 medarbejdere samt ledelsen i Østre Landsret, Domstolsstyrelsen og A. Enggaard 1. spadestik til den nye retsbygning den 1. oktober 2019. På 100-årsdagen for etableringen af Østre Landsret tog 25 medarbejdere samt ledelsen i Østre Landsret, Domstolsstyrelsen og A. Enggaard 1. spadestik til den nye retsbygning den 1. oktober 2019.
  • Visualisering af den nye Østre Landsret af A. Enggaard A/S, Henning Larsen Architects A/S og Norconsult A/S (klik for stor) Visualisering af den nye Østre Landsret af A. Enggaard A/S, Henning Larsen Architects A/S og Norconsult A/S (klik for stor)
  • Kort over placering for ny Østre Landsret. Foto: By & Havn Kort over placering for ny Østre Landsret. Foto: By & Havn
  • Den gamle Østre Landsret. Foto: Bygningsstyrelsen Den gamle Østre Landsret. Foto: Bygningsstyrelsen

FAKTA

Bestiller
Bygningsstyrelsen
Kunde
Domstolsstyrelsen
Bruger
Østre Landsret
OPP-leverandør
A. Enggaard A/S sammen med Henning Larsen Architects A/S og Norconsult A/S
Rådgiver
Bestillerrådgivere: Sweco og Nord Architects
Areal
Ca. 16.000 m2
I brug
2021

Østre Landsret har behov for en mere moderne retsbygning, som skal understøtte et tidssvarende domstolssystem med de sikkerhedsmæssige aspekter, som dette indebærer, samt sikre effektive arbejdsgange til glæde for brugere og tilhørere.

Østre Landsrets nye retsbygning skal være i høj arkitektonisk kvalitet. Bygningen skal på en markant, nutidig og langtidsholdbar måde udtrykke den seriøsitet og autoritet, der naturligt bliver tillagt en bygning, som huser den 3. statsmagt. Bygningen skal indeholde retssale, forhal og ventearealer, administrative lokaler, café samt kantine med produktionskøkken.

Østre Landsret skal opføres på Trælastholmen, Nordhavn, som den vindende OPP-tilbudsgiver lejer af Bygningsstyrelsen. I grundkøbsaftalen stiller By & Havn krav til, at alle nye bygninger skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden, ligesom selve kvarteret Trælastholmen allerede før igangsættelsen er præcertificeret som et bæredygtigt kvarter.

Projektet udbydes som OPP (offentligt-privat-partnerskab) og der er forventet færdiggørelse ultimo 2021.