Civilstyrelsen

I forbindelse med den nye regerings tiltrædelse i oktober 2011 blev der vedtaget en række ændringer i centraladministrationens organisering, som udløste en større fysisk rokade af styrelser og medarbejdere i Københavnsområdet.

Adelgade 13 , København K Vis placering på kort
  • Civilstyrelsen: Interiør Civilstyrelsen: Interiør
  • Civilstyrelsen: Interiør Civilstyrelsen: Interiør

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Arkitekt
Spark
Entreprenør
Jakon A/S og Kjær & Lassen A/S
I brug
2012

I forbindelse med regeringsdannelsen i oktober 2011 blev der vedtaget en række ændringer i centraladministrationens organisering, som udløste en større fysisk rokade af styrelser og medarbejdere i Københavnsområdet.

Civilstyrelsen var en af de institutioner, som modtog opgaver og medarbejdere fra andre organisationer, hvilket medførte at organisationen ikke længere kunne rummes i deres nuværende lokaler.

Bygningsstyrelsen gennemførte derfor en ombygning af 1-5. sal i statsejendommen Adelgade 13 for at tilpasse lokalerne til Civilstyrelsens behov. Lejemålet, som netop var blevet ledigt, passede størrelsesmæssigt til Civilstyrelsens nye organisation, men indretningen skulle tilpasses Civilstyrelsens arbejdsformer.

Samtidig muliggjorde Civilstyrelsens flytning, at andre statsinstitutioner med ændrede lokalebehov kunne overtage Civilstyrelsens tidligere lejemål. Lejemålet var en vigtig brik i hele det puslespil af lokaliseringer, som Bygningsstyrelsen skulle have på plads hurtigst muligt efter den nye regerings tiltrædelse, så de nye styrelser kunne komme til at fungere efter hensigten.