AAU, Nyt SUND

Selma Lagerløfs Vej, 9260 Gistrup Vis placering på kort
  • AAU, Nyt SUND - rendering af facaden AAU, Nyt SUND - rendering af facaden
  • AAU, Nyt SUND - Arkitektonisk koncept, rendering AAU, Nyt SUND - Arkitektonisk koncept, rendering
  • AAU, Nyt SUND - Luftfoto af området, rendering AAU, Nyt SUND - Luftfoto af området, rendering
  • AAU, Nyt SUND - Indgang, rendering AAU, Nyt SUND - Indgang, rendering

FAKTA

Bruger
Aalborg Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet bidrager til at forbedre befolkningens sundhed og velfærd gennem forskning, uddannelse og innovation, bl.a. i tæt samarbejde med Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU). På Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet udføres forskning fra molekyle til samfund.

Det nye AAU SUND rummer ca. 24.000 m2 forsknings- og studiefaciliteter samt administrative funktioner for fakultetets to institutter: Institut for Medicin og Sundhedsteknologi og Klinisk Institut. AAU SUND opføres i tilknytning til Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) i Aalborg Øst, der også tegnes af rådgivergruppen Indigo.

AAU SUND består af to lange atriumbygninger i tre og fire etager (SUND 1og SUND2), der bindes sammen af en mellembygning, som samtidig rummer ankomsten til fakultetet fra vest. Mod øst sammenbygges SUND 1 med NAU via et fælles foyerrum, der er den anden ankomst til AAU SUND.

Målet med det nye byggeri er at understøtte et åbent, levende og dynamisk studiemiljø. En stor del af de studerendes tid foregår som gruppearbejde. Der er derfor lagt stor vægt på at etablere mange forskelligartede områder til studie og ophold i atriernes åbne rum, hvor også forskere kan mødes og udveksle viden.

Projektet er den 1. januar 2018 overdraget til Vejdirektoratet.