SDU, Udvidelse og ombygning af universitetsbiblioteket

Projektet er gennemført med henblik på rokering af biblioteket samt etablering af nye kontorfaciliteter

Campusvej, Odense Vis placering på kort

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Bruger
SDU
Arkitekt
Dall & Lindhardtsen A/S
Landskabsarkitekt
Rossel’s Tegnestue og Egebjerg By og Landskab ApS
Ingeniør
OBH Rådgivende Ingeniører A/S
I brug
2015

Ombygningen og tilbygningen til universitetsbiblioteket på Syddansk Universitet er udført med et arkitektonisk udtryk, der viderefører den identitet, som er kendetegnende for det samlede campusområde i Odense. Farveholdning, materialevalg og formsprog i ombygning og tilbygning har fællestræk med de oprindelige universitetsbygninger. Samtidig er de arkitektoniske løsninger bearbejdet i ombygning og tilbygning, så bibliotekets nye områder har fået sin en egen identitet.

Den oprindelige tanke om en klar og stram struktur i et fast modulsystem har været udgangspunkt for løsninger i såvel ombygning som tilbygning.

Det eksisterende universitetsbyggeri fremstår som sammenhængende volumener, placeret oven på en græsbeklædt plint. Set fra Campusvej øges bygningshøjden visuelt, da de eksisterende bygninger fortrænger plinten, og husets konstruktion kommer til syne som en søjlegang.

Tilbygningen er placeret som 3 hævede fikspunkter på en linje over Campusvej. Tilbygningen betragtes som et element i en ny etage placeret over campus og bibliotekets centrale dele.

For ombygningen har det været afgørende, at kvaliteterne i det eksisterende byggeri blev bibeholdt og styrket, hvor tidens gang har medført bygningsændringer, der slører det oprindelige, arkitektoniske formsprog og hovedgreb.

Det ombyggede bibliotek fremstår åbent, overskueligt og tilgængeligt gennem ankomstarealerne, hvor varieret anvendelse af glaspartier, belysning og farvesætning tilfører områderne nye, imødekommende kvaliteter.