Green Lighthouse

Danmarks første offentlige CO2-neutrale bygning med et energiforbrug på 3 kWh/m2/år, som svarer til kun 3 % af energiforbruget i et almindelig dansk hjem.

Tagensvej 16, 2200 København N Vis placering på kort

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Arkitekt
Christensen & Co Arkitekter AS
Ingeniør
COWI
Entreprenør
Hellerup Byg
I brug
2009

Green Lighthouse er et bæredygtigt hus bygget til Københavns Universitet. Huset rummer blandt andet studieadministration, Faculty Lounge, mødefaciliteter og studenterservice.

Visionen for Green Lighthouse er at bygge et bæredygtigt hus med den lavest mulige CO2-udledning. Derfor er der taget en række initiativer for at minimere energiforbruget. Blandt andet er væggene og vinduerne højisolerede, energiforbruget bliver overvåget af en computer, og kølingen af bygningen sker med naturlig ventilation og betongulve, der opsuger varmen.

Vedvarende energikilder er tænkt ind i bygningen fra start. Taget er sydvendt og beklædt med solceller og solvarmepaneler. Solpanelerne producerer overskudsvarme om sommeren, der lagres i jorden, så den kan bruges om vinteren. Det betyder, at cirka halvdelen af husets energibehov forventes at blive dækket af vedvarende energi.