Værdibeskrivelse Campus Odense - Syddansk Universitet

Syddansk Universitet (SDU), herunder Campus Odense, er en central videninstitution i Danmark, der agerer på højeste internationale niveau. Universitetet er en levende arbejdsplads for flere tusinde studerende og ansatte, som er med til at levere viden og kompetencer, der kan bidrage til fremtidens vækst og velfærd. I den sammenhæng spiller de fysiske rammer en central rolle.

Bygningsstyrelsen (BYGST) og SDU er i gang med en række byggeprojekter, der vil bringe blandt andet laboratoriefaciliteterne op på højeste niveau og samle universitetets aktiviteter i Odense på ét sted. Dette skal sikre, at universitetet også i fremtiden vil kunne udvikle og forny sig.

Campus Odense blev tegnet af det danske arkitektfirma Krohn & Hartvig Rasmussen med arkitekt Knud Holscher som hovedansvarlig. For at kunne sikre de arkitektoniske rammer, når der renoveres, er det vigtigt, at byggeriets grundlæggende værdier og kvaliteter bliver beskrevet og klart videreformidlet. Det er således intentionen, at denne værdibeskrivelse bliver et bidrag til balanceakten mellem respektfuld bevaring og nysgerrig udvikling.