Pressefremvisning: Syddansk Universitets nye campus i Kolding

13.06.2014

Mandag den 16. juni overdrager Bygningsstyrelsen en helt ny campus i Kolding til Syddansk Universitet. Der er tale om et markant og innovativt byggeri, som afspejler Koldings stærke engagement i design.

Bygningen, der er tegnet af Henning Larsen Architects, bliver fremover rammen om dagligdagen for over 2000 universitetsstuderende og medarbejdere.

Vi vil gerne invitere pressen indenfor og fortælle om visionerne for det nye vartegn for forskning og uddannelse i et af landets vækstområder.

Bygningsstyrelsen, der er bygherre, afleverer nøglerne til Syddansk Universitet den 16. juni kl. 11, og I er meget velkomne til at være med på den nye adresse: Universitetsparken 1, 6000 Kolding.

Der vil være gode muligheder for at filme og fotografere. Arkitekt Lise Gandrup Jørgensen viser rundt og fortæller om tankerne bag den karakteristiske, trekantede form. Bygningens form og det store atrium er med til at holde energiforbruget nede bl.a. ved at fordele dagslyset godt rundt i bygningen og gøre naturlig ventilation mulig.

Arkitektonisk er der lagt vægt på åbenhed i bygningen, der rejser sig i seks etager. Atriet bliver det sociale omdrejningspunkt. Det er som bygningen trekantet, men formen er roteret lidt fra etage til etage. Det gør bygningen oplevelsesrig og skaber hele tiden nye kig, når man bevæger sig rundt. Atriet giver en god kontakt mellem alle etager.

Henning Larsen Architects, Bygningsstyrelsen, Kolding Kommune og Syddansk Universitet er alle med i projektet og deltager gerne i interviews i den nye bygning, hvis man på forhånd kontakter teamleder Bente Dalgaard, SDU Kommunikation, tlf. 6550 9012, mobil 2466 7390, mail: bda@sdu.dk