Bygst.dk vinder Umbraco award for Best Designed Site

Bygningsstyrelsen har vundet årets Umbraco award for Best Designed Site for det netop relancerede bygst.dk. Prisen blev overrakt på årets Umbraco GodeGarden, der blev afholdt 12.­14. juni i Kedelhallen på Frederiksberg.

17.06.2013

Bag designet står Skybrud.dk, som naturligvis er super glade: “Med bygst.dk har vi forsøgt at skubbe grænserne for, hvordan en offentlig styrelse kan se ud rent digitalt”, fortæller Senior Digital AD’er Lars Silkjær og fortsætter: “Her går vi all ­in på de diagonale linjer som skaber dynamik og bryder med det mere traditionelle firkantede look. Sammen med den markante orange farve og illustrationen med de mange forskellige silhuetter, som rent faktisk er nogle af styrelsens bygninger, får hjemmesiden et moderne og unikt visuelt udtryk. Hjemmesiden er responsive hele vejen igennem, og uanset om man som besøgende vil se en nyhed eller et projekt, kan man gøre det fra både telefonen og tablet'en”.

Hos Bygningsstyrelsen glæder projektleder Susanne Thomassen sig også: ”Bygningsstyrelsen beskæftiger sig ikke med et område, der har den store bevågenhed, og måske lyder det i manges ører lidt kedeligt. Derfor skulle den nye hjemmeside pudse det kedelige image af ved at være lækker og let i sit udtryk og samtidig sikre en god balance mellem overskuelighed, brugervenlighed og et flot, men meget gerne mindre traditionelt design. Denne let diffuse opgave har Skybrud.dk løst til fulde, og vi har mere end fået indfriet vores forventninger. Vi har fået en moderne hjemmeside med et design, der ikke ligner nogen andre offentlige styrelsers hjemmesider, samtidig med at den på alle måder udnytter vores visuelle identitet og endda har givet den en ekstra dimension”.

På årets Umbraco CodeGarden deltog ca. 350 passionerede Umbraco udviklere mv. fra hele verden. Ud over masser af inspirerede faglige indlæg mv. kunne de desuden se Vertica vinde prisen for Best Integration for irma.dk, mens prisen for Best Technical Solution gik til amerikanske 3 Sided Cube for deres Hurricane app, en orkanvarslingsapp, som er udviklet i samarbejde med Røde Kors.