Kinas nr. 4 møder Green Lighthouse

Fredag den 7. juni havde Green Lighthouse fornemt besøg af Kinas nr. 4 - mr. Yu Zhengcheng

Fra venstre: Carsten Jarlov, Yu Zhengcheng, Carsten Ralf Fra venstre: Carsten Jarlov, Yu Zhengcheng, Carsten Ralf
11.06.2013

Den kinesiske delegation er på rundtur for bl.a. at se på grønne løsninger i byggeriet, og her var Green Lighthouse et velvalgt sted at besøge.

Rundvisningen blev forestået af rektor på Københavns Universitet Ralf Hemmingsen, repræsentanter fra Velux og COWI, og Carsten Jarlov, direktør i Bygningsstyrelsen.

I sin tale fortalte Carsten Jarlov bl.a. kineserne om den danske regerings ambitiøs målsætning om, at CO2-udslippet skal være reduceret med 40 pct. i 2020, og at landets energiforsyning skal være dækket af vedvarende energi i 2050.

Carsten fortalte også om verdens største passive kontorbygning i Vester Voldgade 123, som netop er blevet certificeret som passivhus.

Endelig fortalte han om sit forestående besøg i Kina, hvor Bygningsstyrelsen i øjeblikket er ved at bygge et fælles dansk-kinesisk universitetscenter ca. 60 km nordøst for Beijing - The Sino-Danish Center for Education and Research (SDC). Her skal kinesiske og danske forskere og studerende arbejde sammen og udveksle idéer og viden. Centeret bliver selvfølgelig bygget i høj dansk energistandard.