Kalvebod Brygge - OPP

Energistyrelsen, Banedanmark, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Vejdirektoratet og Bygningsstyrelsen kan se frem til at flytte ind i et unikt kontorbyggeri.

Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V Vis placering på kort
 • Luftfoto af OPP Kalvebod Brygge 4. september 2018. Foto: A. Enggaard Luftfoto af OPP Kalvebod Brygge 4. september 2018. Foto: A. Enggaard
 • Luftfoto af OPP Kalvebod Brygge 4. september 2018. Foto: A. Enggaard Luftfoto af OPP Kalvebod Brygge 4. september 2018. Foto: A. Enggaard
 • Fotos: A. Enggaard Fotos: A. Enggaard
 • Passager mellem tårne på Kalvebod Brygge. Foto: Lene Strøm Magner Passager mellem tårne på Kalvebod Brygge. Foto: Lene Strøm Magner
 • Kantinen. Foto: Kristian Fuglsang Strøm Kantinen. Foto: Kristian Fuglsang Strøm
 • Det fælles mødecenter på Kalvebod Brygge. Foto: A. Enggaard Det fælles mødecenter på Kalvebod Brygge. Foto: A. Enggaard
 • Foto: A. Enggaard Foto: A. Enggaard
 • Foto: A. Enggaard Foto: A. Enggaard
 • Spaden med indgraveringer, brugt ved 1. spadestik for OPP Kalvebod Brygge den 2. marts 2016. Foto: Njal Olsen Spaden med indgraveringer, brugt ved 1. spadestik for OPP Kalvebod Brygge den 2. marts 2016. Foto: Njal Olsen
 • Fra rejsegilde 30.8.2017 Fra rejsegilde 30.8.2017
 • Kalvebod Brygge: Grøn have (Arkitema Architects) Kalvebod Brygge: Grøn have (Arkitema Architects)
 • Kalvebod Brygge: Atrium (Arkitema Architects) Kalvebod Brygge: Atrium (Arkitema Architects)
 • Kontorområde (Arkitema Architects) Kontorområde (Arkitema Architects)

FAKTA

Bestiller
Bygningsstyrelsen
Bruger
Energistyrelsen, Banedanmark, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Vejdirektoratet og Bygningsstyrelsen
OPP-leverandør
OPP Kalvebod Brygge P/S
Arkitekt
Arkitema Architects K/S
Rådgiver
Spark Arkitekter, PwC
Ingeniør
MOE A/S
Entreprenør
A. Enggaard A/S (totalentreprenør)
Øvrige
Caverion A/S (driftsleverandør)
Areal
61.000 m2
I brug
2018

Kalvebod Brygge vil i fremtiden byde på et 40.000 kvadratmeter stort kontorbyggeri, der skal huse Energistyrelsen, Banedanmark, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Vejdirektoratet og Bygningsstyrelsen, som tilsammen har omkring 2.200 ansatte.

Bygningsstyrelsen er bestiller af det nye kontorhus, som opføres som et OPP-projekt, hvor bl.a. projektering, etablering, drift, vedligehold og finansiering er samlet i én kontrakt. Samarbejdsformen forventes at være til fordel for både totaløkonomien og energieffektiviteten, og der er tale om et af de største OPP-projekter i Danmark til dato.

Det er et konsortium bestående af entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S og Velliv Pension & Livsforsikring A/S med Arkitema Architects K/S og MOE A/S tilknyttet som rådgivere, der har vundet den 20-årige OPP-kontrakt på byggeriet.

Bygningen bliver udført i tegl og er karakteriseret ved et skarpt og robust udryk udadtil. Et udendørs grønt parkstrøg i midten, deler bebyggelsen i to primære dele, som stadig er forbundet af tværgående forbindelsesbroer. Broerne sikrer mulighed for flow, videndeling og sammenhæng mellem de fem styrelser som flytter ind i løbet af perioden november 2018 til og med januar 2019.

Kalvebod Brygge er et lavenergiklasse 2020 byggeri.

Det bebyggede areal er i alt ca. 61.000 m2, hvoraf 41.000 m2 er over terræn, mens 19.300 m2 er parkeringskælder. Kontorhuset har fire tårne i op til otte etager og hvert sit atrium. Der er gangbroer imellem mellem tårnene, der giver let adgang på tværs.

Parkeringskælderen har plads til 350 biler og der etableret 1.640 cykelparkeringspladser.

Det fælles mødecenter har ca. 20 møderum med 250 siddepladser i det største møderum i stuen, ligesom der er offentlig adgang til det grønne strøg, der løber igennem bygningen.

Kontorhuset har adressen Carsten Niebuhrs Gade 43, 1577 København V og ligger stationsnært ved Dybbølsbro Station og blev taget i brug i november 2018.