Universitetsbyen Kolding

Med gårsdagens rejsegilde på universitetsbyggeriet i Kolding, er byen nu kommet ét stort skridt nærmere på at blive universitetsby.

09.04.2013

Det er Bygningsstyrelsen, som bygger den nye, spektakulære og trekantede universitetsbygning på 13.600 m2. Det bliver en moderne universitetsbygning, som har fået en helt central placering i Kolding, lige ned til åen.

Sammen med Designskolen og Kolding Kommunes Uddannelsescenter skal det nye byggeri være med til at skabe et dynamisk universitetsmiljø i byen. Samtidig er det et byggeri i arkitektonisk topklasse, som er bæredygtigt og energioptimeret til kravene i bygningsklasse 2015 (BR15).

 

Ser man billederne af byggeriet, fornemmer man tydeligt konturerne af noget stort. Nybyggeriet bliver særdeles miljøvenligt med blandt andet vakuum-isolering, opvarmning og afkøling af bygningen via grundvand i stedet for fjernvarme og fordi en stor del af strømforbruget sikres via solceller på taget. Jens Oddershede og Jan Q. Rasmussen var blandt talerne til de mange fremmødte gæster.