Campustur til Lund

Studietur til Lund for universitetskunder

Besøg i Kristallen. Nybyggeriet samler i alt 500 kommunale kontorarbejdspladser, og rummer desuden i stueplan et medborgerkontor, café og reception, og øverst oppe en restaurant. Besøg i Kristallen. Nybyggeriet samler i alt 500 kommunale kontorarbejdspladser, og rummer desuden i stueplan et medborgerkontor, café og reception, og øverst oppe en restaurant.

Den 10.-11. juni 2015 var Bygningsstyrelsen vært for en studietur til Lund med en gruppe universitetskunder (16 personer) for at høre, hvordan de på den anden side af sundet har arbejdet med en fleksibel masterplan, der rækker 40 år ud i tiden. Samtidig har de forsøgt at sikre en samlet by- og campusudvikling i den eksisterende by. Campusplanen udpeger muligheder for universitetets udvikling og indeholder en række principper for fortætning, synliggørelse af universitetets aktiviteter og etablering af nye grønne uderum og mødesteder. Campusplanen gør det muligt for universitet at reagere hurtigt på nye behov og fremtidige finansieringsmuligheder. 

Turen indeholdt bl.a. et besøg til den nye bydel Brunshög med universitetsfaciliteter, virksomheder, boliger og serviceerhverv. 12.000-18.000 beboere, studerende og ansatte forventes i bydelen. Her besøgte gruppen European Spallation Source Centre (ESS), der er under opførelse.

Det var en fagligt inspirerende studietur for både Bygningsstyrelsen og de tilmeldte kunder, som løbende skal tilpasse sig studieoptag og byens udvikling. Der var også rig erfaringsudveksling og vidensdeling på tværs.