SDU, Det Tekniske Fakultet

Bygningsstyrelsen har indgået aftale med Syddansk Universitet (SDU) om at opføre et nybyggeri til Det Tekniske Fakultet på SDU Campus i Odense.

Campusvej, 5200 Odense Vis placering på kort
  • Udsnit af facaden. Foto af C.F. Møller. Udsnit af facaden. Foto af C.F. Møller.
  • Den indvendige trappe. Foto af C.F. Møller. Den indvendige trappe. Foto af C.F. Møller.
  • Den indvendige trappe. Foto af C.F. Møller Den indvendige trappe. Foto af C.F. Møller
  • Det Tekniske Fakultet i grønne omgivelser. Foto af C.F. Møller. Det Tekniske Fakultet i grønne omgivelser. Foto af C.F. Møller.

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Arkitekt
C. F. Møller A/S
Landskabsarkitekt
Schønherr Landskab
Ingeniør
Moe & Brødsgård
Budget
480 mio. kr.
Areal
20.000 m2
I brug
2015

Det Tekniske Fakultet er blevet til ved en fusion mellem Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum og SDU. Fakultetet varetager forskning og uddannelse inden for det teknisk videnskabelige område.

Den nye bygning er opført i det sydøstlige hjørne af campus, hvor varmecentralen tidligere var placeret. Visionen var at integrere den nye bygning i det eksisterende undervisningsmiljø og skabe sammenhænge, ikke blot mellem nybygningen og undervisningsfaciliteter på campus, men også til Mærsk McKinney Møller Instituttet.

Bygningen er udformet som et veldefineret, kompakt bygningsvolumen, der spænder byggefeltet ud. Visionen var, at bygningen i sig selv er et kommunikativt objekt for indholdet med stor signalværdi. Dertil kommer visioner for energi, indeklima og bæredygtighed.

Bygningen var nomineret til 'Årets Skolebyggeri' 2015. Læs hele nyheden om nomineringen her.