Kunst i Bygningsstyrelsen

Her på siden kan du læse om Bygningsstyrelsens forvaltningspraksis på kunstområdet, møde nogle af de medarbejdere, der arbejder med kunsten til daglig, og hente publikationen 'Kunst i Bygninger'.

  • Kunst indenfor på Syddansk Universitet, Kolding, af Tobias Rehberger. Foto: Hasse Glyng Kunst indenfor på Syddansk Universitet, Kolding, af Tobias Rehberger. Foto: Hasse Glyng
  • Gulvet hos Copenhagen Plant Science Center 1, KU, er ét stort kunstværk af Milena Bonifacini. Foto: Erling Lykke Jeppsen Gulvet hos Copenhagen Plant Science Center 1, KU, er ét stort kunstværk af Milena Bonifacini. Foto: Erling Lykke Jeppsen
  • Kunst hos Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet af Malene Bach. Foto: Jens Lindhe Kunst hos Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet af Malene Bach. Foto: Jens Lindhe
  • Kunst i venteværelset på Esbjerg Politigård af Jørgen Carlo Larsen. Foto: Erling Lykke Jeppsen. Kunst i venteværelset på Esbjerg Politigård af Jørgen Carlo Larsen. Foto: Erling Lykke Jeppsen.
  • Udsnit af kunst i venteværelset på Esbjerg Politigård af Jørgen Carlo Larsen. Foto: Erling Lykke Jeppsen. Udsnit af kunst i venteværelset på Esbjerg Politigård af Jørgen Carlo Larsen. Foto: Erling Lykke Jeppsen.

Kunst i Bygninger – hvordan forvalter Bygningsstyrelsen kunsten?

Som statens bygningsejer og bygherre er Bygningsstyrelsen også en af Danmarks væsentligste bestillere og indehavere af bygningsintegrerede kunstværker over hele landet. Bygningsstyrelsens arbejde med kunsten involverer mange parter, der har forskellige indgange til og perspektiver på kunsten. Derfor er der behov for en fælles platform, der sikrer retning, faglighed og høj kvalitet.

Bygningsstyrelsen har derfor udgivet publikationen 'Kunst i Bygninger', der beskriver, hvordan vi forvalter kunsten.

Publikationen viser et bredt udsnit af muligheder for, hvordan kunst kan optræde i bygninger, samt hvilken konkret værdi den kan skabe for Bygningsstyrelsens kunder, bygningens brugere og borgere generelt. Desuden kan man blive klogere på processen, når Bygningsstyrelsen etablerer nye værker eller hvordan man kan skabe værdi ved formidling af de eksisterende værker.

Publikationen 'Kunst i bygninger. Bygningsstyrelsen 2017' og de tilhørende film er udarbejdet i samarbejde med KØS Museum for kunst i det offentlige rum, der er en specialiseret forsknings- og formidlingsinstitution inden for kunst i offentlige rum og bygninger.

Læse mere om, hvordan vi arbejder med kunsten, i afsnit 1, 'Kunst i Bygningsstyrelsen'.