Skt. Annæ Palæ

I 2009 besluttede den daværende Økonomistyrelse at lade 3. og 4. sal af sit lejemål på Landgreven gennemgå en omfattende modernisering.

Landgreven 4, 1301 København K Vis placering på kort
  • Skt. Annæ Palæ: Sort/hvid café Skt. Annæ Palæ: Sort/hvid café
  • Skt. Annæ Palæ: Rød café Skt. Annæ Palæ: Rød café
  • Skt. Annæ Palæ: Gul café Skt. Annæ Palæ: Gul café
  • Skt. Annæ Palæ: Interiøret Skt. Annæ Palæ: Interiøret
  • Skt. Annæ Palæ: Interiøret Skt. Annæ Palæ: Interiøret
  • Skt. Annæ Palæ: Bygningen udefra Skt. Annæ Palæ: Bygningen udefra

FAKTA

Bygherre
Bygningsstyrelsen
Bruger
Moderniseringsstyrelsen mfl.
Arkitekt
TNT Arkitekter
Ingeniør
Strunge Jensen A/S
Entreprenør
Kjær & Lassen A/S
Øvrige
Total- og lejerrådgiver: SPARK arkitektur•proces•design
I brug
2010

I 2009 besluttede den daværende Økonomistyrelse at lade 3. og 4. sal af sit lejemål på Landgreven gennemgå en omfattende modernisering.

Med fokus på Økonomistyrelsens aktivitets- og projektorienterede arbejdskultur, blev der udarbejdet et byggeprojekt, hvor arbejdsområderne blev indrettet med hovedvægt på fleksibilitet og åbenhed samt mulighed for bedre udnyttelse af arealerne.

Desuden blev der indrettet forskellige støttefunktioner i form af formelle og uformelle mødepladser/-rum samt flex-/stillerum og specielt indrettede køkkenområder med mulighed for mødeaktivitet. Endelig blev der opført nye kopi-/ og printerrum fordelt ud i kontorarealerne.  

Det færdige resultat er blevet nogle velfungerende åbne kontorarealer med en klar materialeholdning og enkelthed i indretningen. Som pejlemærker i et større landskab ligger de meget individuelt udformede caféer, som medarbejderne kan anvende til pauser, uformelle møder og lignende.

Lejeren er i dag ikke længere Økonomistyrelsen. Lejemålet beboes nu af bl.a. Moderniseringsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen og Rigsrevisionen. At det på denne måde har været muligt at anvende lokalerne til andre institutioner viser, at ambitionen om at skabe en åben fleksibel indretning er lykkedes.