Indstillet til Mies van der Rohe Award

Bygningsstyrelsens byggeri på Syddansk Universitet (SDU) Kolding Campus er blevet indstillet til den fornemme Mies van der Rohe Award.

  • Foto: Jens Lindhe Foto: Jens Lindhe
  • Foto: Jens Lindhe Foto: Jens Lindhe
  • Foto: Jens Lindhe Foto: Jens Lindhe
  • Foto: Jens Lindhe Foto: Jens Lindhe
  • Foto: Jens Lindhe Foto: Jens Lindhe
  • Foto: Jens Lindhe Foto: Jens Lindhe
07.11.2014

SDU Kolding Campus er et blandt foreløbig fem danske byggerier, der er indstillet til den internationalt prestigefulde arkitekturpris, der bliver uddelt næste gang i maj 2015 i Barcelona. Mies van der Rohe Award er en europæisk pris for moderne arkitektur, der bliver uddelt hvert andet år.

Særligt udvalgte, uafhængige eksperter og de arkitektforeninger, der er medlem af den europæiske arkitektforening, ACE, indstiller projekter, de mener, kan komme i betragtning til prisen. Det er Akademisk Arkitektforening og Danske Ark, der har indstillet SDU Kolding Campus.

Om Campus Kolding

Bygningen er opført med en række bæredygtige tiltag og er den første universitetsbygning i Danmark, der er udført som lavenergiklasse 2015. Der er fokus på komfort, indeklima og interaktion og en stor del af at optimere dette er tankerne bag indfaldet af dagslys.

Bygningen er roteret sådan, at en direkte nordvendt facade uden solindfald undgås. Det store, roterede atrium giver dagslys og udsyn til alle verdenshjørner. Dagslyset i bygningen er en balancekunst mellem store glasarealer og afskærmning af vinduer. Bygningens ovenlys er orienteret og designet, så de skærmer for direkte sollys, eftersom for meget lys kan have negative konsekvenser i form af øgede krav til køling og ventilation.

Som en del af dagslysstrategien er der udviklet en dynamisk, mobil solafskærmning til facaden. Facaden har en åbningsgrad på ca. 50 % og består af en let konstruktion af bevægelige trekantede elementer, der kan regulere lysindfaldet, og en tungere, højisoleret konstruktion.

SDU Kolding Campus er tegnet af Henning Larsen Architects og Orbicon A/S er ingeniører på byggeriet.

Bygningsstyrelsen er stolt af indstillingen, der er en ære i sig selv.